2011-05-10

SM-Guld

Grattis till medaljerna/Sudden

Det blev en hel del medaljer till Linköping i år också.
Patrik och Tomas Andersson brygger förvisso i Getinge, men Patrik bor i Linköping. I vilket fall som helst tog de hem guldet i klass 4, Strong pale ale, med Stormakt röd, en Old Ale som enligt domarna var:
"Välbalanserad med karamell och maltsötma utan att vara för söt. Trevligt vinös med lätt men tydlig syrlighet och avslutande träfatstoner."
Björn Petersson brukar vara stark i Brown ale-klassen (Klass 5), och det var han även i år. "Tant Brun - Återkomsten" tog guld med följande motivering:
"Elegant öl med lättrostad malt och choklad i arom och smak. Välbalanserad Engelsk Brown Ale åt det strama hållet."

Erik Rönnqvist lyckades knipa ett brons för en English Dark Mild, även den i Brown ale-klassen. Motiveringen var som följer:
"Stilfull Mild figur i snygg sammetskostym som fint balanserar den låga alkoholhalten med en chokladig kropp vilket skapar en mycket god dryckesupplevelse."

Peter Pinaitis knep ett silver i klassen starka special med en imperial stout (eller var det en imperial porter?). Motiveringen lyder:
"Fruktig doft med choklad och karamell. Maltig smak med inslag av frukt och vanilj. Ekfatskaraktär med toner av bourbon."

I klass 9, Belgiska och franska ale, fick Erik Rönnqvist ett hedersomnämnande för en gammal belgisk imperial stout. Domarmotiveringen har undertecknad inte lärt sig utantill ännu, men det var många superlativ. Erik fick för övrigt en bronsmedalj för samma öl på SM 2010.

Linköping lyckades få en medalj i folkets var också. Även här var det Björn Peterson som fick äran i Folkets val klass 2 (överjästa öl). Han mottog en silvermedalj för sin "Raga hops 2011".
/Erik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar