2010-02-04

Anchor Christmas Ale 2003-2009

Hej! Vi har utvärderat Anchor Christmas Ale av årgång 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 och 2009.
Den korta sammanfattningen är att vi inte är så intresserade av att dricka Anchor Christmas Ale på ett tag.
Den mellanlånga sammanfattningen ser ut som följer (betyg 1-5 där 5 är godast):
  • 2003: 4
  • 2004: 5
  • 2005: 3
  • 2006: 1
  • 2007: 2
  • 2008: 2-
  • 2009: 4-
Den långa versionen är som följer:

2003:
Doft: Vinös, lätt pappig, viss humle. Skog mossa, gran, kottar. Lätt tvålig. Kaffe och choklad.
Smak: Torr, choklad, damm, krita. Viss frukt. Något fadd. Förvånansvärt spretig. Lite svavlig. Vinös och pappig.

2004:
Doft: Lätt vinös. Plåtig, lakrits. viss humle. Något trött, viss choklad. Karamellig, chokladkola och tobak.
Smak: Söt, god. torr eftersmak. Lakrits, sälta, salmiak och ammoniak.

2005:
Doft: Plåtig, skog, gran. Oxiderad - portvin, sherry. Lätt fenolisk. Viss choklad. Jenka.
Smak: Pappig, trist, ofräsch. Fadd, dammig. Torkad frukt, karamellmalt. Torr & besk. Obalanserad. Chokladkola. 

2006: 
Doft: Plåtig, sötaktig, ofräsch. Lagrad, något suraktig. VIss ättika. Julmust. Utedass.
Smak: Skog, tallarrstvål. Syrlig. Dark crystal. Trist, suraktig, utedass.

2007:
Doft: Lätt rostad, frisk skog. Viss humle. Något ofräsch. Sur - sötaktig - ättika. Plåtig, karamellmalt.
Smak: Något bränd, lätt fenolisk. Röktoner. Karamell. Tunn och sur. Blod.

2008:
Doft: trevlig humle och fruktighet. Tvålig och sur.
Smak: Lakrits, salmiak, ammoniak. Rostad. Kort smak, viss sälta. Sur. Svarta vinbär.

2009:
Doft: Tvålig. Såpa/tallbarr. Diacetyl. Doftblock från pissoir. Parfymerad. Kokos. Fruktig. Muskot.
Smak: Viss karamellsötma. torkad frukt. Fruktig, parfymerad. Rostad, kärv, astringent. Kokos.

Ha det bra i kylan! 
/Erik, Pia & Jacob

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar